Чим шкідливий глютен

Категорії

Непереносимість глютеносодержащіх продуктів

Непереносимість глютену називають захворюванням сучасності. Це пов'язано з тим, що в останні роки селекціонери намагалися отримати кращі сорти злакових, щоб підвищити якість хлібобулочних виробів. Як результат - пшениця, жито і овес містить підвищені концентрації глютену.

За статистикою від непереносимості глютену в світі страждають понад 70 млн осіб. Тільки вдумайтеся в цю цифру! Організм сприймає глютен як чужорідний білок і всіляко відкидає його. Непереносимість глютену проявляється поганим самопочуттям, розладами шлунково-кишкового тракту, алергічними реакціями.

Причина непереносимості глютену

У людей, які страждають на целіакію, в організмі не вистачає ферментів, які розщеплюють глютен. Це призводить до атрофії слизової оболонки кишечника. У групі особливого ризику люди з прихованою непереносимістю клейковини, яку можна виявити тільки після спеціальних досліджень.

Продукти дозволені для безглютенової дієти

Цікаво, що фракції глютену, які містяться в кукурудзі і рисі, не викликають непереносимості на відміну від пшениці і ячменю. Тому ці два види злакових використовують для приготування хліба і булочок для людей з непереносимістю глютену.

Хлібобулочні вироби та інші продукти, що містять глютен, справжнє табу для людей, які страждають від целіакії. Ця недуга відносять до аутоімунних захворювань. Єдиний варіант - продукти без глютену.

( 2 )
Рекомендовані товари
Швидке замовлення
Швидке замовлення
Швидке замовлення
Швидке замовлення
Швидке замовлення
Коментарі
Поки немає відгуків
Написати коментар
Ім'я*
Email
Введіть коментар*