Яке буває борошно без глютену: види і користь

Категорії
Зміст
  1. Борошно без глютену: що це?
  2. Борошно без вмісту глютену: види
  3. Рисове безглютенове борошно
  4. Безглютенове борошно з сої, гороху і бобів
  5. Борошно з мигдалю, арахісу, кокоса
  6. Гречана мука без глютену
  7. Нутове борошно безглютенове
  8. Кукурудзяне борошно
  9. Борошно кунжутове безглютенове
  10. Чим корисне борошно без глютену?

Борошно без глютену: що це?

Глютен - білок, що міститься в багатьох видах злакових. Якщо до борошна не додавати воду, у глютену немає запаху і смаку. Як тільки глютен з'єднується з водою, він темнішає і набуває клеї подібну консистенцію. Саме тому в народі глютен називають клейковиною. За фізичними властивостями глютен виконує роль згущувача. Він обумовлює еластичність і тягучість тіста.

Глютен - небезпечна речовина для людей, які страждають на целіакію. Це захворювання з'явилося не так давно, але сьогодні стає все більш поширеним. Целіакія - неможливість засвоювати глютен.

Єдине лікування захворювання - грамотно складений раціон харчування. Щоб усунути негативну дію білка на організм, в раціоні має бути присутня борошно без глютену. Часто алергія виявляється вже на стадії прикорму малюків. Тому безглютенове борошно для дитини - незамінний продукт.

Борошно без вмісту глютену: види

Якщо ви переходите на правильне харчування, варто знати, що далеко не всі злакові містять глютен. І відповідно борошно з них також. Безглютенове борошно для дієти - кращий варіант. Воно живильне і підходить як дорослим, так і дітям. Для людей, які страждають на целіакію, борошно без глютену - це справжній порятунок

Рисове безглютенове борошно

Його отримують з темного неочищеного рису. Таке борошно ароматне і розсипчасте. За смаковими властивостями кондитерські вироби з рисового борошна схожі на пісочне тісто. Рисове борошно часто використовують для приготування десертів і випічки. Хліб з такого борошна хрусткий, з зернистою текстурою.

Безглютенове борошно з сої, гороху і бобів

Містить безліч білків. Характерна риса такого борошна - ніжний запах горіхів і в'язка текстура.

Борошно з мигдалю, арахісу, кокоса

Кращий варіант для десертів. Таке борошно саме ароматичне, містить багато жирів і білків.

Гречана мука без глютену

Використовується для будь-якої випічки - булочки, оладки, печиво.

Нутове борошно безглютенове

Відрізняється жовтим відтінком і приємним ароматом смажених горіхів. Нутове борошно - база для виготовлення традиційних індійських солодощів.

Кукурудзяне борошно

Має приємний жовтуватий відтінок і крихкість. З нього готують хліб, кекси, печиво.

Борошно кунжутове безглютенове

Має неповторний горіховий аромат. Його можна використовувати не тільки для випічки, але і в складі гарнірів, салатів. Кунжутне борошно міксують з медом, фруктами. Його часто застосовують як загусник для соусів.

Корисне борошно без глютену підходить для приготування будь-яких хлібобулочних виробів. Однак, для їх отримання потрібні кулінарні навички. Тісто без глютену не склеюється, тому в нього додатково додають натуральну камедь, яєчні білки і т.д.

Чим корисне борошно без глютену?

Кожний різновид борошна володіє корисними якостями:

Безглютенове борошно з горіхів покращує роботу серця, печінки і нирок. Воно підвищує імунітет і відновлює сили після фізичних навантажень. У складі борошна немає холестерину.

Рисове борошно - джерело корисних вітамінів (B1, B2, PP), амінокислот, макро- і мікроелементів.

Гречана мука багата білками, які містять 8 незамінних амінокислот. У борошні міститься цинк, фосфор і калій, антиоксиданти.

Борошно нутове без глютену - джерело калію, кальцію, білка. У борошні безліч волокон, які потрібні для правильного функціонування шлунково-кишкового тракту. Нутове борошно в раціоні нормалізує травлення, підвищує імунітет.

Безглютенове борошно кукурудзяне підходить для людей, які страждають на цукровий діабет, порушенням метаболізму, захворюваннями шлунково-кишкового тракту. Борошно без глютену кукурудзяне багате вуглеводами, тому стабілізує рівень цукру в крові. Ці ж вуглеводи - джерело енергії для нервових клітин. Кукурудзяне борошно часто призначають людям з хворобами центральної нервової системи.

Ми пояснили вам, що означає борошно без глютену, а вам вирішувати, яку вибрати для свого корисного і здорового раціону!

( 3 )
Рекомендовані товари
Швидке замовлення
Швидке замовлення
Швидке замовлення
Коментарі
Поки немає відгуків
Написати коментар
Ім'я*
Email
Введіть коментар*