Кіш "Весняний" з рисового та кукурудзяного борошна
Кіш "Весняний" від заступника керівника Лілії Володимирівни🍕
Для тіста | Примітки | |
Рисове борошно | 150 г |
|
Кукурудзяне борошно | 50 г |
|
Масло вершкове |
50 г |
або маргарин |
Яйце | 1 шт. |
|
Холодна вода | 3 ст.л. | |
Сіль | 0,5 ч.л. | |
Для начинки | ||
Капуста свіжа |
300 г |
|
Цибуля | 200 г | |
Морква | 100 г | |
Рослинна олія |
для смаження |
|
Сіль | ||
Часник | 2 зубчика | |
Зелень свіжа |
петрушка, кріп |
|
Для заливання пирога |
||
Вершки 20-33% або сметана |
150 мл | |
Сир твердий або моцарела |
50 г | |
Яйця | 3 шт | |
Зелень |
Зелена цибуля |
|
Спеції |
Прованські трави, паприка, коріандр |
Крок 1/6. Для тіста. Змішайте рисове борошно Balviten і кукурудзяне борошно Balviten у потрібних пропорціях. Яйце окремо змішайте з розтопленим вершковим маслом або маргарином, додайте холодну воду і сіль. Поєднайте отриману суміш з борошном і зберіть тісто в один комок. Розподіліть рівномірно готове тісто руками у ємності для запікання ( у мене кругла форма діаметром 28 см) формуючи бортики висотою 3-4 см. Веделкою попроколюйте тісто у різних місцях.
Крок 2/6. Для начинки. Підсмажте цибулю і моркву. Додайте пошинковану капусту і протушкуйте до м'якості. Посоліть за смаком. Наприкінці додайте подрібнені зубчики часнику та зелень. Залиште начинку трохи охолонути.
Крок 3/6. Для соусу поєднайте вершки, яйця та натертий завчасно сир. Додайте сіль та сухі спеції за смаком (паприку, коріандр, прованські трави). І зовсім по-весняному буде якщо додати ще й зелену цибульку!
Крок 4/6. Викладаємо на тісто готову начинку. Розподіляємо рівномірно і заливаємо соусом.
Крок 5/6. Випікаємо у розігрітій до 180 град.духовці приблизно 40 хвилин.
Крок 6/6. Обов'язковий)) Смакуємо з чаєм у колі найрідніших) 👨👩👧👦