Рецепт куліча на основі безглютенової суміші для хліба
Пасхальний куліч від бухгалтера Ірини Віталіївни🍞

| Для опари | Примітки | |
| Сухі дріжджі | 6 г | |
| Тепле молоко |
150 мл | |
| Цукор | 1 ч.л. | |
| Для тіста | ||
| Яйця курячі | 3 шт | |
| Суміш борошняна для хліба | 360 г | |
| Цукор | 140 г | |
| Вершкове масло | 90 г | |
| Сода | 1 ч.л | Погасити лимоним соком |
| Куркума | дрібка | |
| Розпушувач | 2 ч.л. | |
| Ізюм | 250 г. | |
| Для глазурі | ||
| Желатин | 5 г | |
| Вода для желатину | 3 ст.л. | |
| Вода для сиропу |
60 мл | |
| Цукор | 120 г | |
| Ванільний цукор | 10 г |
Крок 1/7. Змішайте дріжджі з теплим молоком і 1 ч.л.цукру та залиште на 15 хвилин.
Крок 2/7. Змішайте яйця, цукор, м'яке вершкове масло, соду погашену уксусом. Додайте опару. Ретельно пермішайте.
Крок 3/7. У борошняну суміш поступово додайте отриману суміш. Вимісіть. Додайте родзинки. Перемішайте.
Крок 4/7. Розкладіть тісто по формах. Дайте тісту піднятися в теплому місці до збільшення в об'ємі у 2 рази.
Крок 5/7. Випікайте в духовці приблизно 30 хвилин при температурі 180°C. Готовність перевіряємо дерев'яною шпажкою. Маленькі вироби будуть готові раніше, для великих потрібно трохи більше часу.
Крок 6/7. Готові паски дістаньте і поставте в тепле місце без протягів, для охолодження.
Крок 7/7. Приготуйте глазур за своїм улюбленним рецептом 🧒
Із цієї кількості тіста вийшло 4 куліча діаметром 7 см і висотой 8 см. Та 1 куліч діаметром 9 см та висотой 10 см.