Рецепт куліча на основі безглютенової суміші для хліба

Категорії

Пасхальний куліч від бухгалтера Ірини Віталіївни🍞

Для опари   Примітки
Сухі дріжджі 6 г  
Тепле молоко
150 мл  
Цукор 1 ч.л.  
     
Для тіста    
Яйця курячі 3 шт  
Суміш борошняна для хліба 360 г

 Суміш для хлібу ТМ Balviten
або
суміш для хлібу ТМ Dr.Schar

Цукор 140 г  
Вершкове масло 90 г  
Сода 1 ч.л  Погасити лимоним соком
Куркума дрібка  
Розпушувач 2 ч.л.  
Ізюм 250 г.  
     
Для глазурі    
Желатин  5 г  
Вода для желатину 3 ст.л.  
Вода для сиропу
60 мл  
Цукор 120 г  
Ванільний цукор 10 г  

Крок 1/7. Змішайте дріжджі з теплим молоком і 1 ч.л.цукру та залиште на 15 хвилин.

Крок 2/7. Змішайте яйця, цукор, м'яке вершкове масло, соду погашену уксусом. Додайте опару. Ретельно пермішайте.

Крок 3/7. У борошняну суміш поступово додайте отриману суміш. Вимісіть. Додайте родзинки. Перемішайте.

Крок 4/7. Розкладіть тісто по формах. Дайте тісту піднятися в теплому місці до збільшення в об'ємі у 2 рази.

Крок 5/7. Випікайте в духовці приблизно 30 хвилин при температурі 180°C. Готовність перевіряємо дерев'яною шпажкою. Маленькі вироби будуть готові раніше,  для великих потрібно трохи більше часу.

Крок 6/7. Готові паски дістаньте і поставте в тепле місце без протягів, для охолодження.

Крок 7/7. Приготуйте глазур за своїм улюбленним рецептом 🧒

Із цієї кількості тіста вийшло 4 куліча діаметром 7 см і висотой 8 см. Та 1 куліч діаметром 9 см та висотой 10 см.

Рекомендовані товари
Швидке замовлення
Швидке замовлення
Коментарі
Поки немає відгуків
Написати коментар
Ім'я*
Email
Введіть коментар*