Рецепт куліча на основі рисового борошна

Категорії

 Пасхальний куліч від менеджера Інни🍞

Для опари   Можлива заміна
Пресовані дріжджі 10 г  
Тепла вода  100 мл  
Цукор 1 ч.л.  
     
Для тіста    
Ксантан 2 ч.л.  
Яйця курячі 3 шт  
Вершки 15% 250 мл Кокосові вершки 100 мл + тепла вода 150 мл
Рисове борошно 250 г  
Кукурудзяне борошно 100 г  
Цукор 150 г  
Вершкове масло 100 г Кокосова олія
Сіль 1\2 ч.л  
Мускатний горіх 1\2 ч.л.  
Цедра апельсину 2 ст.л.  
Розпушувач 2 ч.л.  
Ізюм, курага, апельсинові цукати 200 г.  
     
Для глазурі    
Желатин  5 г  
Вода для желатину 3 ст.л.  
Вода для сиропу
60 мл  
Цукор 120 г  
Ванільний цукор 10 г  

Крок 1/7. Змішайте дріжджі, цукор і теплу воду, поставте опару підходити на 30 хвилин.

Крок 2/7. Змішайте ксантан у невеликий кількості вершків. Це дозволить краще поєднати маси. Збийте вінчиком 3 яйця і вершки, які залишились. Поєднайте ці суміші. Відкладіть убік. Протягом 15 хвилин ця суміш перетвориться на липку тягучу масу, яка потім буде працювати як глютен і утримувати тісто разом.

Крок 3/7. Цукор подрібніть у блендері разом з апельсиновою цедрою. Змішайте з кукурузним борошном, рисовим борошном, сіллю, мускатним горіхом та розпушувачем. Додайте яєчну суміш, опару і вимішайте тісто лопаткою.

Крок 4/7. Додайте м'яке вершкове масло. Вмішайте його у тісто. Додайте сухофрукти. Тісто буде залишатися досить липким.

Крок 5/7. На стіл насипте трохи рисового борошна, викладіть тісто та сформуйте з нього невеликі кульки. Розкладіть кульки тіста по формочках приблизно на 1/2 висоти. Пригладьте верхівки ложкою змащеною в олії, тому що будь-яку нерівність в готовому виробі буде дуже помітно. Потім відправте їх на розстоювання в тепле місце на 30 хвилин. Випікайте в духовці 30 хвилин при температурі 180°C. Як завжи готовність перевіряємо дерев'яною шпажкою. Маленькі вироби доставайте раніше,  для великих потрібно трохи більше часу.

Крок 6/7. Готові паски дістаньте і поставте в тепле місце без протягів для охолодження.

Крок 7/7. Для приготування глазурі залийте желатин холодною водою і залиште набухати. В цей час насипте в кастрюльку цукор і залийте його водою. Поставьте на вогонь. Дочекайтесь поки цукор розчинеться і сироп почне кипіти. Дайте прокіпити сиропу 1,5 хвилини. Зніміть з вогню. Після охолодження сиропу приблизно до 70 градусів додайте до ньго замочений желатин і розмішайте до розчинення. Зачекайте, щоб маса ще трохи охолола і збивайте міксером приблизно 4 хвилини, поки маса не побелішає і не почне залишати слід, якій не знікає відразу. Прикрашайте разом із дітками 🧒

Із цієї кількості тіста вийшло 4 куліча діаметром 7 см і висотой 8 см. Та 1 куліч діаметром 9 см та висотой 10 см.

Коментарі
Поки немає відгуків
Написати коментар
Ім'я*
Email
Введіть коментар*