Святкуємо Великодень. Перевірені рецепти без глютену!
Христос воскрес!
Так вітаємось на Великодні свята ми всі - і той хто вірує, і той хто далекий від церкви.
І всім нам дуже хочеться дива в ці святкові дні. Особливо зараз. Щоб все темне і руйнуюче наше життя залишилось позаду, а світле і радісне прийшло в кожен дім.
А ще хочеться зробити свято смачним. Але і так, щоб не шкідливим)
Традиційна випічка на великодень - це пасхальний куліч. Пасхальний куліч без глютену може бути виготовлено
- із готової суміші для випікання хліба або універсальної суміші. Щоб смак вийшов насиченним та звичним саме для пасхального куліча, потрібно буде додати здобу - вершкове масло, сметану, яйця. І, звичайно, цукор та будь які цукати, горішки та інші смаколики за бажанням.
- із готової суміші для тортів, пирогів, печива. До неї також потібно додавати цукор і жири. Загусники в таких сумішах вже є. І працювати з ними досить легко. Про суміш без глютену в нас є блог, де ця тема розглядається більш детально.
- із борошна без глютену або поєднання декількох видів борошна без глютену. Найчастіше для цього використовують рисове борошно та кукурудзяне борошно. В таких рецептах потрібно буде додавати загущувач. Це може бути гуарова камедь, ксантова камедь або псилліум. Дріжджі, розпушувач або обидва ці інгредієнти для більш стабільного результату. Крохмаль для пухкості та м'якості виробів. Таким чином ми робимо основу, в яку вже додаємо здобу та сухофрукти за рецептом.
Наша команда заздалегідь підготувалась до свята і особисто перевірила рецепти на своїх домашніх кухнях.
Тож тепер ми впевнені у результаті і можемо радити ці рецепти Вам)
Ми використовували, як безглютенове борошно, так і готові борошняні суміші.
Додали трохи любові до своїх клієнтів і дрібку тепла.💗 Прикрасили все посмішкою ☺️
1. Пасхальний куліч від менеджера Інни, на основі рисового та кукурудзяного борошна.
Рецепт чекає Вас за посиланням
2. Пасхальний куліч від головного бухгалтера Ірини Віталіївни, на основі суміші без глютену для хліба ТМ Balviten. Дивіться рецепт.
До речі Великодень, якщо казати про їжу, це не тільки пасхальні кулічі та крашанки. Тому дуже радимо приготувати
3. Кіш "Весняний" від заступника керівника Лілії Володимирівни з рисовим борошном. Всі секрети приготування тут)