Чому суміш без глютену краща за безглютенове борошно
Борошно без глютену
Процес випічки із борошна без глютену в домашніх умовах досить нелегкий.
Все борошно, яке відноситься до безглютенової групи, це особливий продукт зі своїми властивостями, відмінними від звичного пшеничного борошна.
Структура, вологість, відсутність клейковини - все це потрібно враховувати.
Борошно без глютену важко піднімається та легко опадає в процесі приготування.
СЕКРЕТ. Готове тісто без глютену піднімається лише ОДИН раз. Отож, після того, як тісто вимісили, помістили у форму для випічки, дали піднятися і ОДРАЗУ випікаємо!
Суміші для випічки без глютену
Щоб нам було простіше опанувати безглютенову випічку, виробники сумішей без глютену подбали про зручність і підібрали оптимальний склад.
В основі безглютенове борошно (частіше суміш із різних видів: кукурудзяне, рисове, гречане, пшоняне та ін.) з додаванням клітковини, згущувача, білка.
Все це "вирівнює" суміш і робить її піддатливою при приготуванні.
Безглютенові борошняні суміші бувають: універсальними та спеціальними.
УНІВЕРСАЛЬНІ безглютенові суміші підходять для приготування самих різноманітних виробів. При додаванні певних інгредієнтів можна випікати і солоні млинці, і солодкі булочки.
СПЕЦІАЛЬНІ борошняні суміші без глютену вважаються більш простішими. Вони підходять для приготування певного виду випічки: тортів, млинців, піци, або класичного хліба.
Особливості їх складу максимально підібрані між собою. Вам залишається тільки додати продукти, які Ви зазвичай додаєте у тісто - яйця, масло, цукор, сіль та інші. І завершити процес приготування!
Спеціальні безглютенові борошняні суміші допомагають найпростішим способом отримати найкращий результат!
В окрему групу сумішей без глютену входять низькобілкові суміші. Вони спеціально розроблені для людей, що знаходяться на низькобілкових дієтах. Склад безглютенових сумішей ФКУ оптимально збалансований для приготування спеціальних низькобілкових страв і випічки.
Рецепти
Ви можете самі експерементувати із борошняними сумішами без глютену або скористатися рецептами, які пропонує виробник.