Перевернутий пиріг з фруктами

Категорії
Зміст
  1. Сезон фруктів та ягід у розпалі!
  2. Саме час готувати пиріг-перевертень.
  3. Відомий рецепт адаптований під безглютенову випічку.
  4. ТМ Balviten

Сезон фруктів та ягід у розпалі!

Саме час готувати пиріг-перевертень.

Відомий рецепт адаптований під безглютенову випічку.

 

Для тіста   Примітки
Цукор 75 г
 
Суміш без глютену для тортів, вафель, панкейків 100 г

ТМ Balviten

Масло вершкове
100 г
 
Яйце 1 шт.
 або 4 перепелиних
Молоко 35 мл можна рослинного
Розпушувач 1 ч.л.  
Ванільний цукор 1 ч.л.  
     
Для начинки    
Абрикоси 200 г
 Смачно також зі сливами
Цукор 40 г  
Масло вершкове 20 г  
Кориця    за смаком


Кількість продуктів розрахована на діаметр ємності для випічки пирога 18 см, висота 6 см.
Це була маленька, експерементальна порція. Нам сподобалось!
Надалі продукти подвоїли і випікали у більшій формі.

Крок 1/5. Вершкове масло кімнатної температури розтерти з цукром, розпушувачем та ванільним цукром в однорідну м’яку масу. Додати яйце та молоко. Вмішати борошняну суміш. Все добре перемішати. Тісто повинно нагадувати густу сметану. Якщо вийшло рідкувате додайте трохи більше борошняної суміші.

Крок 2/5. Абрикоси гарно вимити. Розрізати навпіл, видаливши при цьому кісточку.

Крок 3/5. Дно ємності для запікання та боковинки змастити шматочком вершкового масла. Присипати цукром. Хто любить корицю, може зверху притрусити і нею. Виложити абрикоси розрізом вниз шкіркою догори. Зверху залити тістом.

Крок 4/5. Запікати у розігрітій духовці 30-45 хв. при температурі 180 градусів.
Готовий пиріг вийняти з духовки, накрити рушником і дати постояти хвилин 15-20.

Крок 5/5. Далі лопаткою пройтися по боках ємності, щоб легше було дістати пиріг. Накрити зверху блюдом і обережно перевернути догори низом.

Вуаля і смачний пиріг-перевертень готовий))

За бажанням, коли пиріг охолоне, зверху можна притрусити цукровою пудрою або горішками.

Все простіше ніж здається))🤩

 

Рекомендовані товари
Швидке замовлення
Коментарі
Поки немає відгуків
Написати коментар
Ім'я*
Email
Введіть коментар*