Низькобілковий хліб без глютену
Перевірили рецепт виробника. Випекли хліб, згідно інструкції на упаковці!
Пропорції інгредієнтів суворо дотрималися! Результат перевершив наші очікування!
Спробуйте і ви!
Випікали у хлібопічці Panasonic по програмі випікання хліба без глютену!
Для тіста | Примітки | |
Суміші-концентрат без глютену для випічки хліба низькобілкова ФКУ | 500 г |
ТМ Balviten |
Суміш без глютену для тортів, вафель, панкейків | 100 г |
|
Масло вершкове |
100 г |
|
Яйце | 1 шт. |
або 4 перепелиних |
Молоко | 35 мл | можна рослинного |
Розпушувач | 1 ч.л. | |
Ванільний цукор | 1 ч.л. | |
Для начинки | ||
Абрикоси | 200 г |
Смачно також зі сливами |
Цукор | 40 г | |
Масло вершкове | 20 г | |
Кориця | за смаком |
Кількість продуктів розрахована на діаметр ємності для випічки пирога 18 см, висота 6 см.
Це була маленька, експерементальна порція. Нам сподобалось!
Надалі продукти подвоїли і випікали у більшій формі.
Крок 1/5. Вершкове масло кімнатної температури розтерти з цукром, розпушувачем та ванільним цукром в однорідну м’яку масу. Додати яйце та молоко. Вмішати борошняну суміш. Все добре перемішати. Тісто повинно нагадувати густу сметану. Якщо вийшло рідкувате додайте трохи більше борошняної суміші.
Крок 2/5. Абрикоси гарно вимити. Розрізати навпіл, видаливши при цьому кісточку.
Крок 3/5. Дно ємності для запікання та боковинки змастити шматочком вершкового масла. Присипати цукром. Хто любить корицю, може зверху притрусити і нею. Виложити абрикоси розрізом вниз шкіркою догори. Зверху залити тістом.
Крок 4/5. Запікати у розігрітій духовці 30-45 хв. при температурі 180 градусів.
Готовий пиріг вийняти з духовки, накрити рушником і дати постояти хвилин 15-20.
Крок 5/5. Далі лопаткою пройтися по боках ємності, щоб легше було дістати пиріг. Накрити зверху блюдом і обережно перевернути догори низом.
Вуаля і смачний пиріг-перевертень готовий))
За бажанням, коли пиріг охолоне, зверху можна притрусити цукровою пудрою або горішками.
Все простіше ніж здається))🤩